Ga naar hoofdinhoud

Administratief hoofdkantoor Forest Foundation

SUL Arquitetura kreeg de opdracht het nieuwe administratieve hoofdkwartier van de Conservation Units Mosaic of Juréia-Itatins (MUCJI), voor de Forest Foundation van de staat São Paulo te ontwerpen. Dit resulteerde in een fraai gebouw met een gelijmde gelamineerde structuur waarvan alle constructieve en operationele elementen zijn ontworpen met het oog op een minimale impact op het milieu. Door bovendien te kiezen voor lichte industriële materialen is een droge en snelle constructie mogelijk.

De gelijmde gelamineerde houtstructuur draagt bij aan een lager gewicht op de fundering en minimaliseert de productie van moeilijk te recyclen afval. Volgens hetzelfde concept koos de architect voor modulaire scheidingswanden in een zelfdragend systeem. Dit systeem is veder opgebouwd uit gelamineerde panelen, standaard houten kozijnen, binnen- en buitengevels met gelamineerde panelen, alveolair polycarbonaat, thermo-akoestische dakpannen en houtcementplaten. Grote dakranden, natuurlijke dwarsventilatie en open circulaties leveren een bijdrage aan het comfort.

Door het activiteitenprogramma te verdelen over drie verdiepingen was er voldoende ruimte om het gebouw op een bestaande open plek te realiseren. Hiermee is ontbossing voorkomen en symboliseert het gebouw de waarden van duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid die kenmerkend zijn voor het MUCJI en het programma van de stichting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer