Ga naar hoofdinhoud

Administratiekantoor met uitzicht op de Alpen

Alle negen deelstaten van Oostenrijk hebben een zogenaamde ‘Landwirtschaftskammer’ die de belangen van de landbouw vertegenwoordigt. In Hallein is gekozen voor het bouwen van een nieuw pand voor het bijbehorende administratiekantoor dat vanaf de oevers van de Salzach uitzicht biedt op de Alpen.

Architect LP architektur koos voor een bijna vierkant gebouw dat relatief ver van de openbare weg is geplaatst. Deze opstelling biedt ruimte om een ruim plein voor het houten administratieve hoofdkwartier aan te leggen dat fungeert als parkeerplaats en tevens toegang biedt tot de ondergrondse parkeergarage.

De met larikshout beklede skeletconstructie is uitgerust met veranda’s op het zuiden en westen. Deze vergroten de kantoorruimte op een natuurlijke manier maar dienen tevens om de binnenruimtes te verduisteren. Om dit effect met groen te versterken, werd de gebouwschil voorzien van traliewerk.

Voor de interieurs is gekozen voor oppervlakken van vurenhout. Zowel voor de kantoren op de begane grond en eerste verdieping als de evenementenhal en de wooneenheid op de bovenste verdieping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer