Ga naar hoofdinhoud

Alweer houthoogbouw in Amsterdams Buiksloterham

Zeven verdiepingen hoog gaat hij worden, de nieuwe flat in Amsterdam-Noord naar ontwerp van Finch Buildings. De fundamenten zijn onlangs gelegd, de oplevering is voorzien voor eind van dit jaar. In dit gebied worden veel gebouwen met veel hout er in gerealiseerd.

Het nieuwe gebouw, dat in de plint ruimte heeft voor winkels en horeca, biedt woonruimte via 22 appartementen die in de daarboven gelegen zes verdiepingen worden gerealiseerd. Finch Buildings en De Groot Vroomshoop realiseren dit project in opdracht van projectontwikkelaar Coltavast.

Het gebouw krijgt een betonnen trappenhuis met liftschacht. Daar omheen wordt het gerealiseerd met 30 modules van clt (kruislaaghout), die in de fabriek in Vroomshoop kant-en-klaar gebouwd worden inclusief installaties en sanitair en op locatie op elkaar gestapeld worden en in sommige gevallen aan elkaar gekoppeld. De woningen zijn bestemd voor de verhuur in de vrije sector. De houten woontoren wordt 27 meter hoog en slaat naar berekening 207.944 kg CO2 op. Het gebouw wordt losmaakbaar gebouwd, al heeft het een permanente bestemming.
Het is het vierde Finch-project in korte tijd. Er staan als gebouwen in Leiden en Alkmaar, momenteel wordt er één gebouwd in Monnickendam. Tot nu toe nog niet zo hoog.

In Buiksloterham, het voormalige industriegebied ten noorden van het IJ wordt veel gebouwd, waaronder veel gebouwen in hybride houtbouwwijze. Zoals Top-UP en Patch 22 van architectenbureau Lemniskade en Stories van Olaf Gisper Architects.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer