Ga naar hoofdinhoud

Artiesten campus in bos in Tennessee

Jim McDonough House

Onder de naam ‘Loghaven artist Residency’ is in Knoxville, een stad in het oosten van Tennesse, een grotendeels houten campus voor artiesten gerealiseerd. De locatie biedt een rustige omgeving voor uitvoerend artiesten met diverse disciplines; van schrijven en musiceren tot dansen en beeldende kunst.

Voor het 36 ha grote terrein heeft de lokale architect Sanders Pace Architecture een ontwerp gemaakt voor verschillende nieuwe gebouwen en het herstel van een aantal historische blokhutten. Het uitgangspunt van het team was om de gebouwen volledig te laten opgaan in de natuurlijke omgeving om zo een atmosfeer te creëren die creatieve werkzaamheden ondersteunt. Hiervoor is nauw samengewerkt met the Asian Foundation; een groep liefdadigers achter het Loghaven programma. Het project ontving in 2021 de ‘Honor Award’ van het American Institute of Architects.

Een van de gerenoveerde gebouwen betreft het Jim McDonough House. Met een oppervlak van 362 m2 fungeert hij als poort dat tussen een groot aantal hemlocksparren en volwassen eikenbomen staat. De buitenkant van het gebouw bestaat uit een regenwerend systeem van gebleekt Accoya hout en een schuin dak voorzien van zinken panelen. De kozijnen zijn van mahonie hout. Binnen in het McDonough House is onder meer wit eiken, pleister en steen toegepast. Grote deuropeningen en bedienbare ramen dragen bij aan de natuurlijke ventilatie.

Studiogebouw met overhangend deel

Het team bouwde tevens een aantal studiogebouwen; een voor beeldende vorming, de andere voor podiumkunsten. De puntstructuren hangen daarbij over de heuvel heen en geven de artiest een prachtig uitzicht over de Smokey Mountains; met behoud van privacy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer