Ga naar hoofdinhoud

Betonnen kern omgeven door houten elementen

Voor een gezin in het Oostenrijkse Zimmerei Holzbau Exenberger, ontwierp Snow Architectur een elegant gebouw dat met zijn natuurlijke larikshouten gevel volledig opgaat in de omliggende natuur. Tevens voldeed de architect met zijn ontwerp aan de vraag naar veel leefruimte en een duurzaam gebruik.

De architect koos voor een zichtbare betonnen kern als de hart van het huis. Een puristisch designelement, maar tevens de verbinding tussen de verschillende ruimtes. Zo fungeert hij als trap en biedt geïntegreerde plaatsen om te werken en te ontspannen.

Visueel is de betonnen kern aangevuld met op maat gemaakte houten elementen. De aangrenzende zwartstalen galerij weerspiegelt de wens naar een open concept en creëert een verbinding tussen de begane grond en de bovenste verdieping. Extra zitjes direct naast de ramen geven de bewoners een buitengevoel terwijl ze binnen zijn.

Qua duurzaamheid is het huis onder meer voorzien van een lucht/water warmtepomp en PV-panelen op het dak. Bovendien slaat het beton de warmte van de inbouwhaard efficiënt op en kan hierdoor het huis gedurende langere tijd op temperatuur houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer