Ga naar hoofdinhoud

Bosbad opgeleverd

In de duurzame wijk Bosrijk in Eindhoven is het woongebouw Bosbad opgeleverd. Het grotendeels minerale gebouw heeft gevels van hergebruikt hout en kolommen van echte boomstammen dragen een deel van de constructie.

Al met al ziet het er ook heel spectaculair en sprookjesachtig uit. Bosbad is een ontwerp van GAAGA en heeft de Japanse gezondheidstrend shinrin-yoku als uitgangtspunt, dat zich inderdaad ongeveer als ‘bosbad’ vertaalt. Sinds de aren tachtig is in dat land het idee ontstaan dat uitgaat van het met al je zintuigen geheel overgeven aan de beleving van in-het-bos-zijn.
Het gebouw heeft een passage die tevens meehelpt voor passieve koeling. In de passage zijn veel natuurlijke materialen verwerkt, wandelpaden door het omliggende bosachtige terrein lopen door in de passage. Het casco van het Bosbad bestaat uit prefab betonpanelen. Maar toch is er veel hout toegepast. Zo zijn veel constructieve kolommen, zowel onder de balkons als inpandig, van boomstammen (cloeziana), is de gevelbekleding gemaakt van hout van voormalige meerpalen, en zijn privacyschermen op de balkons van houten stammetjes gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer