Ga naar hoofdinhoud

Bouw ‘uuthuuskes’, woningen voor jongeren, gestart

In de Achterhoekse gemeente Aalten worden in vijf kleine buurtschappen in totaal tien ‘uuthuuskes’ gebouwd. Het zijn felxibel in te richten huurwoningen voor een- a tweepersoons huishoudens, bedoeld voor jongeren uit het dorp die er geen huis kunnen kopen.

De uuthuuskes worden geproduceerd door het innovatieve bouwbedrijf WAM&Van Duuren in Winterswijk, de huisjes zijn ontworpen in samenwerking met het Delftse ontwerpbureau The New Makers. De woningen worden geheel geprefabriceerd in de werkplaats van het bouwbedrijf. Het gaat om houtskeletbouw waarbij het frame uit planken van LVL bestaat en waarbij de verbindingen en openingen tot in de details zijn uitgewerkt. Daardoor kunnen de huisjes van fundering tot afwerking binnen twee weken gebouwd worden. De gebruikte techniek maakt het mogelijk volledig ‘modulair’ te bouwen: de vorm en grootte van de huizen kan per woning verschillen.


Voor de verhuur van de woningen wordt een aparte woningstichting opgericht. De gemeente Aalten wil met deze uuthuuskes jongeren die een emotionele of sociale binding hebben met de vijf kleine dorpskernen (De Haart, De Heurne, Lintelo, IJzerlo en Barlo) een kans geven er te gaan wonen.
WAM&Van Duuren en The New Makers werken op meer vlakken samen. Zo ontwikkelden ze ook een modulair concept voor de kantorenmarkt. Het bouwbedrijf huist sinds ongeveer een jaar zelf in het prototype van dat concept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer