Met de drie boshuizen, die horen bij een hotel aan de Blausee in het Berner Oberland, heeft Hildebrand Studio’s een brug geslagen tussen de Japanse en Zwitserse cultuur. Zo bieden de drie extra hotelkamers de mogelijkheid om op een spirituele manier contact te maken met de natuur en zijn tevens een voorbeeld van Zwitsers pragmatisme.
De boshuizen rusten op stalen steunen maar zijn verder grotendeels van hout vervaardigd. De architect meent: ‘We gebruiken graag natuurlijke materialen die ons raken: Hout heeft veel gemeen met ons mensen: Het is warm, ruikt lekker en vertelt verhalen. Misschien voelt hout daarom ‘menselijker’ aan dan andere materialen.’
Verder was het een vanzelfsprekendheid om gebruik te maken van lokale materialen. Dit betekent dat de huizen gebouwd zijn van lokaal gekapt dennenhout en geprefabriceerd door arbeiders uit de naburige gemeente Frutigen. De modulaire elementen zijn per helikopter naar de bouwplaats gebracht en daar gemonteerd. Voor de badkamers en vloeren is gekozen voor een diepgrijze Mitholzer-kiezelkalksteen die afkomstig is uit een nabijgelegen steengroeve.

De boshuizen hebben alle drie hun eigen naam die past bij het specifieke karakter: Het ‘Mooshaus’ ligt bijvoorbeeld tussen twee met mos begroeide rotsen. Het ‘Steinhaus’ staat op een rots boven een steile helling met uitzicht over de boomtoppen. En het ‘Forest House’ is tot slot omgeven door bomen. Alle kamers hebben tot slot grote raamopeningen met uitzicht op het bos dat verandert met de seizoenen.