Ga naar hoofdinhoud

Campus van massief hout

De Deense architectuurstudio 3XN en de Zwitserse studio Itten+Brechbühl ontwierpen gezamenlijk het ‘Ecotope’. Dit is een uitbreiding van de Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne in Zwitserland. De campus is gepland op een kilometer van het Innovation Park van de universiteit in Ecublens en zal uit meer dan tien gebouwen bestaan met vergaderruimtes, kantoren en eetruimtes.

Over de hele lengte van de gebouwen zijn houten kolommen gepland die de kamerhoge ramen dragen. Houten roosters en openingen in de daken dragen bij aan voldoende lichtinval. De keuze voor hout hangt volgens de architecten 3XN en Itten+Brechbühl samen met de lage CO2 impact en de warme en comfortabele sfeer die het creëert.

Bezoekers komen de campus binnen via het grootste gebouw in de zuidoostelijke hoek van de site, dat zal fungeren als het sociale centrum van Ecotope. Dit zal door paden en open groene ruimten worden verbonden met een netwerk van laboratoria en kantoren binnen vergelijkbare rasterachtige houtconstructies.

De bouw van de campus – die gebaseerd is op principes als duurzaamheid en biofilie – zal in 2023 starten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer