Ga naar hoofdinhoud

Casa De Mi Luna van traditionele Tsjechische materialen

De woning Casa De Mi Luna ligt in Karlštejn, Tsjechië, met uitzicht op de riviervallei van de Berounka en het oude kasteel Karlštejn. Het huis is ontworpen voor een Argentijns-Tsjechische familie die op zoek was naar rust. Architect Studio Circle Growth maakte bewust gebruik van traditionele materialen waaronder stro- en houtpanelen.

Waar de buitenkant van de woning voldoet aan de vormgeving van de traditionele Tsjechische woningen in de omgeving, heeft de architect het interieur speelser en moderner ontworpen. De vrijwel geheel open begane grond is onderbroken door een gesegmenteerde trap die doorloopt in de dubbelhoge ruimte van de overloop op de tweede verdieping.

Het uitgangspunt bij de materiaalkeuze was om zoveel mogelijk lokale en natuurlijke materialen te gebruiken. Dit komt terug in de geprefabriceerde stro- en houtpanelen die aan de binnenzijde zijn voorzien van leempleister. De laatste laag bestaat uit fijn stucwerk van witte klei aan de binnenkant en kalkpleister en lariksbekleding aan de buitenkant. De scheidingswanden zijn afgewerkt met grenen multiplex.

Het interieur kenmerkt zich door hout en aarde, met zachte accenten van traditionele blauwe, groene en terracotta tegels. De gewelfde plafonds van de centrale ruimte van de trap zijn bepleisterd met een fijne witte kleipleister dat is aangebracht op geprefabriceerde kleiplaten die op houten latten zijn bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer