Ga naar hoofdinhoud

Chihuahua huis

Het Chihuahua House in Uruguay is gelegen in het plaatsje Chihuahua. De locatie is tevens een kustresort dat bekend staat om zijn snelle groei in de afgelopen jaren vanwege de nabijheid van Punta del Este. Het ruige terrein met uitzicht op zee blijft vooralsnog onaangetast en biedt een bijzondere omgeving om te wonen.

De opdracht voor het ontwerp en de uitvoering van dit project kwam uit Engeland. Hier was een stel op zoek naar een onderkomen voor vakantiedoeleinden. Ze wilden veel gasten kunnen ontvangen in een gezellig huis en gebruik kunnen maken van een eigen suite voor meer privacy.

Architect iHouse estudio vertaalde deze wensen naar een modulair huis dat onder de beschermende omstandigheden van de eigen werkplaats is geprefabriceerd. Daarbij is het project opgedeeld in twee modules waarin veel ‘ruig hout’ is gebruikt. Beide modules waren geschikt voor transport

De eerste module omvat een logeerkamer en badkamer en suite, het woongedeelte, een toilet en de trap. In de tweede is er een grote keuken met eetkamer en de tweede logeerkamer met een badkamer en suite gerealiseerd. Ten slotte is er op de bovenverdieping een derde module geplaatst. Deze omvat de master suite evenals een kleedkamer, een volledig gecompartimenteerde badkamer en een buitenterras.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer