Ga naar hoofdinhoud

De Houtdag komt in Arnhem met thema ‘Houtbouw voor de toekomst’

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven als bezoeker van de Houtdag. Die zal ‘fysiek’ zijn en plaatsvinden op 24 november in Musis in Arnhem. Het programma zal in de loop van de komende maanden duidelijk worden. Het thema van de dag behandelt zowel de duurzaamheid als de degelijkheid van houtbouw.

Want, zo stelt de organisator van De Houtdag, Het Houtblad: ‘Het is wel zaak dat in een markt vol nieuwe toetreders het kennisniveau op peil blijft. We hebben niet zomaar houten gebouwen nodig, maar goed gebouwde houten gebouwen. Niet zomaar biobased-ambities, maar goede, uitvoerbare biobased plannen.’

Een hoogtepunt in het programma, dat overigens goed aansluit bij het thema, is de uitreiking van de verschillende awards van de Nationale Houtbouwprijs, eveneens een initiatief van Het Houtblad. Aangezien een deskundige jury de winnende projecten uitkiest (naast een prijs van het grote publiek), mag men aannemen dat het daarbij gaat om zeer goed ontworpen en geconstrueerde houten gebouwen. de Nationale Houtbouwprijs kent drie categorieën. Inzenden kan tot en met 1 september.

De Houtdag richt zich op iedereen die professioneel, of als student, geïnteresseerd is in houtbouw. Het is een middagprogramma met afsluitend een borrel en tussendoor volop gelegenheid tot netwerken en contact leggen met de vele sponsoren die de Houtdag en de Nationale Houtbouwprijs mogelijk maken. Het programma zal bestaan uit drie internationale Key-Note sprekers en een aantal blokken met ‘innovatiepitches’ waarin onderzoekers hun bevindingen presenteren. Klik hier voor het complete overzicht van de sprekers.

De Houtdag wordt gehouden in Musis in Arnhem, en wel in de Tuinzaal, de grote concertzaal die bij de verbouwing in 2017 gerealiseerd werd door het Amsterdamse Koschuch Architects. Behalve dat die zaal een opvallende glazen verbinding heeft met het achterliggende park is de zaal zelf ook geheel met hout betimmerd en heeft het (dan ook) een voortreffelijke akoestiek

De Houtdag is een volledig fysiek evenement. Er is geen livestream. Voor toegang is, naast een kaartje, een groen vinkje van de coronacheck vereist. Meer informatie en aanmelden voor deelname via deze link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer