Ga naar hoofdinhoud

Deense hoofdkwartier van PwC in Kopenhagen

Nordhavn is een nieuwe wijk aan de waterkant van Kopenhagen. Hier zal het nieuwe hoofdkantoor van PwC verrijzen genaamd: Marmormolen. Volgens architect Henning Larsen zal het een van de grootste hedendaagse houtconstructies in Denemarken worden. In totaal beslaat het gebouw 28.000 m2 en biedt het plaats aan meer dan 1.500 werkplekken en uitgebreide conferentie- en trainingsfaciliteiten.

Het commerciële gebouw, ontworpen door het Deense architectenbureau Henning Larsen en ingenieursbureau Ramboll, wordt volledig gebouwd met massief hout. Door hout te gebruiken in plaats van beton, zal het gebouw tonnen koolstof insluiten in plaats van tonnen uitstoten. Ook het interieur zal worden gebouwd met hout om de structurele integriteit van het gebouw te weerspiegelen

De Marmormolen bestaat uit een verzameling rechthoekige kubussen die in hoogte verschillen. Op het hoogste punt, het dichtst bij drukke straten en treinsporen, zal het gebouw tot acht verdiepingen stijgen. Vanaf hier zal het geleidelijk dalen tot drie verdiepingen, terwijl het taps toeloopt naar een nabijgelegen woonwijk aan de andere kant van het terrein. Elk van de rechthoekige kubussen heeft toegang tot een dakterras en tuinen. Hierin bevinden zich bijenkorven, vlinderhotels en ruimtes voor het verbouwen van groenten voor gebruik in de kantines.

De bouw van Marmormolen start begin 2022 en gaat naar verwachting in 2024 open.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer