Ga naar hoofdinhoud

Drijvend huis van bamboe

Onder de naam ‘Floating Bamboo House’, ontwierp H&P Architecten een woonmodel voor Vietnamese inwoners die leven van alles wat de rivier hen biedt. De woning bestaat uit drie compartimenten van massief bamboe met kern (3 en 6 meter lang), die met elkaar zijn verbonden met banden en schroeven.

Het huis heeft een vierkante bodem van 6×6 meter en is bedekt met lichte materialen zoals platen van geweven bamboe, bladeren en golfplaten. Verder beschikt het over een groot dak om regenwater op te vangen.

Naar wens zijn de twee niveaus uit te breiden om de gebruiksoppervlakte te vergroten. Wanneer de panelen op de tweede verdieping worden verwijderd, wordt het huis veel ruimer waarmee het ook kan functioneren als een gemeenschappelijk huis, een klaslokaal of een bibliotheek.

Het drijvende vermogen van het huis berust op het gebruik van plastic, cilindervormige vaten die aan de vloer eronder zijn bevestigd. In het midden van het huis heeft de architect zoetwateropslagtanks en septic tanks geplaatst. De verwachting is dat in de toekomst een vredige drijvende agglomeratie van verschillende woongroepen vorm zal krijgen wanneer een groot aantal FB-huizen met elkaar verbonden is door drijvende speelplaatsen, vlotten voor groenteteelt, viskwekerijen enzovoorts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer