Ga naar hoofdinhoud

Duurzaam vakantiehuis op de berg

Vakantiewoning in het zuiden van het Zwarte Woud

In het kader van de duurzaamheidsdiscussie is het helemaal geen slecht idee om in eigen land op vakantie te gaan. Zeker niet wanneer dit land veel te bieden heeft: afwisselende landschappen en prachtige natuurgebieden. De opdrachtgevers kozen daarom voor de bouw van een duurzaam vakantiehuis in het zuiden van het Zwarte Woud. Direct tegen de berg.

Voor deze mensen ontwierp Amunt een compacte houten woning van 110 m². Kenmerkend zijn de twee vleugels die 45° ten opzichte van de helling zijn gedraaid. Dit leidt tot een ogenschijnlijk abstracte plattegrond, maar heeft tot doel voldoende afstand te scheppen tussen deze woning en de omliggende gebouwen. De twee vleugels zijn overdekt door een dunne dakschaal met de grote dakoverstekken.

151 FRIHA Ferienhaus am Hang im Südschwarzwald; Menzenschwand

In de twee vleugels bevinden zich een ruime, twee verdiepingen tellende woon- en leefruimte met een diversiteit aan kamers. Deze ruimtes verlopen trapsgewijs en geven de bewoners op de diverse plaatsen een weids uitzicht over het dal en de omgeving. Een centrale, open trap leidt via een galerij naar de bovenverdieping waar verschillende slaapplaatsen zijn gecreëerd die een ‘vakantiegevoel’ geven.

Het toegepaste hout in het interieur is op specifieke plaatsen geel en groen geschilderd. Het overige deel is blank gebleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer