Ga naar hoofdinhoud

Expositiecentrum van bamboe

In de Chinese stad Dongpu – gelegen in de provincie Zhejiang – is een expositiecentrum ontwikkeld rondom de traditionele gele Shaoxing-rijstwijn. Architect Gad heeft hierbij gekozen voor een modulair opgebouwde en gerasterde bamboe gevel. De rode bakstenen schoorsteen is een nalatenschap van de rijstwijnfabriek die hier oorspronkelijk stond.

Het modulaire karakter van de bamboe gevel hangt samen met het beoogde gebruik van het gebouw. Zo zal de Shaoxing Rice Wine Town-receptieruimte in eerste instantie dienen als ‘tentoonstellings- en belevingshal’. Later zal het worden omgebouwd tot commerciële locatie met drie restaurants. Met deze aanpasbare gevel maakte Gad het mogelijk de indeling rond deze tijd eenvoudig aan te passen.

De bamboe onderdelen worden in de fabriek voorbewerkt tot L-vormige componenten. Dit vermindert de montagewerklast en voegbehandeling ter plaatse en verbetert hiermee de bouwsnelheid en de nauwkeurigheid van de opbouw ter plaatse.

De modulariteit wordt binnen verder benadrukt door meubels die de structuur van het raster volgen. De aanwezige scheidingswanden zijn gemaakt van gerasterde boekenplanken en displaystandaards zijn uitgevoerd met houten roosters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer