Ga naar hoofdinhoud

Familiehuis op Schots eiland

Met het Mannal House creëerde Denizen Works een familiehuis met vier slaapkamers op het Schotse eiland Tiree. De woning ligt hoog boven de zee op een terrein dat ‘bezaaid’ is met boerderijgebouwen, ruïnes en een stal. Een agrarische omgeving dus die de architect inspireerde tot een passend ontwerp.

De woning bestaat uit twee vleugels die geplaatst zijn op herbouwde stenen muren van een een oude stal. Door de oriëntatie met een hoek van 90°, heeft het huis eigenlijk twee gevels. Bij aankomst ziet de bezoeker een stenen gevel; na het passeren bereikt hij de binnentuin waar hij een nieuw uitzicht krijgt op Hynish en een rij vuurtorenhuisjes die zijn ontworpen door Alan Stevenson.

Op de stenen muren zijn de twee vleugels verder opgebouwd uit SIPs panelen (Structural Insulated Panels) waarmee de woning optimaal is geïsoleerd. Aan de buitenkant is het huis bekleed met zowel stenen muren als houten bekleding, kiezelsteenpleister en bitumen.

In het grootste bouwdeel zijn de keuken, bijkeuken, eetkamer en woonkamer ondergebracht. Daarnaast bevinden zich hier de master suite met badkamer, kleedkamer en studeerkamer. In de andere vleugel realiseerde de architect drie slaapkamers en twee badkamers met uitzicht op het oosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer