Ga naar hoofdinhoud

Flex relaxed op Texel

Wie taalt er nog naar het buitenland als het op één van onze eigen eilanden zo comfortabel kan zijn. Op de Wadden worden steeds meer bijzondere gebouwen gerealiseerd. Zoals dit. Een veranderbare woning, bescheiden in oppervlak maar vol verassingen.

De woning is ontworpen door Orange Architects in Rotterdam en te vinden op Arch Daily. Het gebouw is voornamelijk in houtskeletbouw gerealiseerd (door Cor Koper Bouwbedrijf in Heerhugowaard) en aan de binnenkant afgetimmerd met berkentriplex.

Het oppervlak van de woning is bescheiden, de ramen zijn dan niet: vijf meter hoog. Het overstek beschut tegen zon en regen, de lamellen buiten kunnen dichtgedraaid worden of open, naar behoefte. Binnen is een grote open ruimte met open keuken, maar ook een bbiliotheekje en meer privéruimten. Bovendien is er een verdieping met een vide, waardoor het geheel zowel privacy biedt als onderling contact en overal het contact met de natuur gelegd wordt. Binnen zijn draaibare panelen aangebracht waardoor ruimten te scheiden zijn of juist bij elkaar te brengen, op verschillende momenten van het etmaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer