Ga naar hoofdinhoud

Fraai parkeren in Rosenheim

Tijdens de coronapandemie van 2021 werd in de Duitse wijk Rosenheim een houten parkeergarage gebouwd. Deze garage is onderdeel van de ‘City of Wood’ in Mietraching, de voormalige Amerikaanse locatie in Bad Aibling in Ober-Beieren. Met het ontwerp van HK Architecten wilde vastgoedontwikkelaar B&O Group laten zien dat een functioneel gebouw (vaak gezien als een vreemd object ) ook een respectabel gebouw zijn.

De houten parking is toegevoegd aan de verschillende houten gebouwen die al eerder op de verlaten basis werde gebouwd. Hij biedt 104 parkeerplaatsen op twee niveaus. Het eerste niveau is een 70 m lange en 17 m brede laagbouw met een houten constructie (BSH, BSP, Bu-FSH). Het tweede niveau is om geven door een lamellengevel van lariks.

Wat de architect betreft heeft het gebruik van hout voor een parkeergarage verschillende voordelen. Ten eerste biedt het een vriendelijke, lichte uitstraling. Daarnaast is de garage in het korte tijdsbestek van twee maanden gebouwd én eenvoudig en toekomstgericht te demonteren. Dit door het gebruik van een insteeksysteem voor de houten constructie-elementen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer