Ga naar hoofdinhoud

Gastenverblijf naast wijngaard

Barfold Estate is een wijngaard, wijnmakerij en boerderij die in de zuidwestelijke hoek van de wijnstreek Heathcote (Australië) ligt. Om bezoekers van de wijngaard de mogelijkheid te bieden hier direct te overnachten, ontwierp Layan een eenvoudig gastenverblijf. Uitkijkend over de wijngaard en omringd door oude gombomen.

Het gebouw heeft een eenvoudige geometrische vorm en is bewust afgestemd op de agrarische gebouwen in de omgeving. Het rustieke karakter komt onder meer tot uiting door de bekleding met gerecycled hout. Door dit onbehandeld te laten, past het goed bij de omringende verzilverde stammen van de naburige eucalyptus.

Het gebouw omvat twee grote kamers met elk een royale eet- en keukenruimte, een lounge met een ligbank, een badnis met vrijstaand bad en een prachtig uitzicht. Uiteraard kunnen de gasten ook beschikken over een kingsize bed. De wanden zijn verder volledig en esthetisch bekleed met fijn multiplex gecombineerd met gepolijst beton, natuurlijk hout, glas en tegels. Deze materiaalkeuze past goed bij de meubels én de omgeving.

De binnenruimte van het gastenverblijf voerde de architect uit met een groot open plafond met aan de zijkanten de diverse nevenruimten. Overdag schijnt zonlicht hier ongelimiteerd naar binnen terwijl ’s avonds de dakruimte wordt verlicht door de lampen op het plafond en eventueel de open haard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer