Ga naar hoofdinhoud

Gebouw voor het Salzburger districtsbestuur

Voor het districtsbestuur Salzburg-Umgebung werd in Seekirchen am Wallersee een modern gebouw van drie verdiepingen gerealiseerd. SWAP Architekten tekende voor het ontwerp waarin een gelamineerde skeletstructuur is opgenomen, CLT BBS plafonds en wanden en zes houten kubussen die op een basisverdieping rusten.

De klant heeft bewust gekozen voor hout wat de architect dan ook goed zichtbaar heeft gehouden aan de binnenkant. Het geperforeerde houten plafond heeft een akoestisch effect en absorbeert geluid. Lamellenwanden van hout verdelen het administratiegebouw in afzonderlijke ruimtes terwijl de gevel is uitgevoerd met lariks gelamineerde elementen voorzien van een voorvergrijzende coating.

Het materiaal dat van de houtconstructie is afkomstig uit nabijgelegen fabrieken in Jenbach en Unternberg. Op deze manier zijn de transportafstanden geminimaliseerd. In totaal is 1.000 m3 hout gebruikt waarmee ongeveer 1.000 ton CO2 werd opgeslagen.

De kelder, de begane grond en het plafond zijn gemaakt van gewapend beton. Hier zijn een ondergrondse parkeergarage, de technische ruimtes van het gebouw, een archief, frontoffices en een vergaderruimte ondergebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer