Ga naar hoofdinhoud

Genesteld in een plataan

Met ‘The Tree House-paviljoen’ creëerde Bell Philips een houten paviljoen in het Londense Elephant Park. Opvallend hieraan is onder meer de verhoogde galerij die zich letterlijk nestelt tussen de takken van een volwassen plataan.

Het houten paviljoen heeft een driehoekige vorm die is onderverdeeld in drie volumes. Deze zijn verbonden door een overkoepelend dakterras dat fungeert als uitkijkplatform. De drie volumes omvatten zowel horeca en toiletten als een multifunctionele ruimte. Hier zijn uiteenlopende evenementen en bijeenkomsten te houden eventueel gecombineerd met de aangrenzende buitenruimtes.

Het frame is grotendeels opgebouwd uit kruislings gelamineerd hout, afgewerkt met houten bekleding en bamboe vlonders. De multifunctionele ruimte grenzend aan de kiosk is voorzien van glazen schuifdeuren die de ruimte naar wens afsluiten of juist verbinden met het park.

Door het gebouw lopen paden die het park verbinden met de nabijgelegen Sayer Street waarmee het paviljoen als toegangspoort fungeert tot Elephant Park. Twee trappen leiden naar het dakterras van The Tree House, dat de boom omringt en uitzicht biedt over het park. Op dit terras plaatste de architect een visueel lichtgewicht metalen balustrade met schuine leuningen die doen denken aan boomtakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer