Ga naar hoofdinhoud

Gevel integreert parkeergarage in omgeving

De parkeergarage van Leiden Bio Science Park in Leiden is door architect Wiegerinck ontworpen met het oog op de toekomst. De gevel moest zodanig zijn dat de garage naar wens gefaseerd is uit te breiden. Daarbij greep de architect de mogelijkheid aan om juist met deze gevel de parkeergarage optimaal in de omgeving te integreren.

Hiertoe is de garage opgevat als ‘een van alle kanten gelijkwaardige sculptuur, gebaseerd op het dynamische thema van ‘de bries’’. Hierbij staat ‘de bries’ voor een frisse maar zachte wind die gevisualiseerd is in de verticale houten lamellen van de gevel. Juist met deze lamellen integreert de parkeergarage in de omgeving. Bovendien geven zij de gevel tevens een zachte uitstraling én zorgen voor frisse lucht en ventilatie in de garage.

Bij de productie van de lamellen heeft de architect rekening gehouden met de transporteerbaarheid. Zo is gewerkt in modules die uiteindelijk ook bijdragen aan een eenvoudige uitbreiding van de parkeercapaciteit.

De entrees van de garage sluiten direct aan op de belangrijkste toegangen tot de het Science park. Verder is de plint in de oostgevel helemaal van glas gemaakt en zodat de geplande commerciële functies – zoals een pakketafhaalservice of fietsenservicepunt – in open verbinding staan met het leven op straat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer