Ga naar hoofdinhoud

Grand World Phu Quoc Welkomstcentrum

Vinpearl Project van VTN Architects is het welkomstcentrum van het Grand World Phu Quoc in Vietnam. De architect werd gevraagd een bamboestructuur te maken die de Vietnamese culturen belichaamt en een symbool vormt van het hele masterplan-project dat toeristen naar Grand World Phu Quoc moet trekken.

Het ontwerp betreft een bamboestructuur waarin tot 42.000 bamboehalmen zijn verwerkt. De uitdaging lag onder meer in het combineren en samenbrengen van verschillende onderdelen van de totale constructie. Zo zijn bogen, koepels en rastersystemen vervaardigd en gecombineerd met een uitkragende rand die een zorgvuldig gebruik van kruisverbanden vereist.

Door de bamboestengels met touwen en eenvoudige bevestigingselementen samen te brengen, is een open en transparante ruimte ontstaan. Hierdoor komt natuurlijk licht eenvoudig naar binnen en is automatisch een natuurlijke ventilatie gerealiseerd.

Om de Vietnamese cultuur te benadrukken, heeft VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects) twee traditionele Vietnamese symbolen gebeeldhouwd in de dichte lagen bamboeraster: de lotus en de bronzen trommel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer