Ga naar hoofdinhoud

Gratis handleiding bouwen met CLT verschenen

Architectenbureau Inbo heeft per vandaag een document online gezet waarin veel kennis over het bouwen met kruislaaghout (Cross Laminated Timber, CLT) is bijeengebracht. Het document kan gratis worden gedownload.

In de ‘Cross Laminated Timber handleiding voor architecten en bouwkundigen‘ worden in 59 pagina’s plus aanhang de hoofdzaken rond het bouwen met kruislaaghout beschreven. Na een vrij uitgebreide inleiding over de voordelen en achtergronden van bouwen met hout en de weerstanden die er in ons land nog tegen zijn (en waarom die onterecht zijn) alsmede de noodzaak om meer met hout te bouwen gaat de handleiding vanaf pagina 20 meer de diepte in: eigenschappen van clt, geschikte bouwtypologieën en vuistregels voor de architect worden besproken. Daarna gaat de handleiding verder op een breed scala aan vraagstukken die met houtbouw samenhangen, zoals manieren van constructie, brandveiligheid, al dan niet modulair bouwen, akoestiek en algehele bouwfysica.
In de handleiding worden veel details gedeeld zoals van aanslutingen op betonnen fundering, interne aansluitingen, vloeropbouwen en dakaansluiting.
De Handleiding CLT geeft een goed algemeen overzicht van uitdagingen en mogelijkheden in houtbouw. Het is te downloaden van de site van Inbo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer