Ga naar hoofdinhoud

Het huis van de zwevende planken

Een lokale woonregel in het Japanse Shizuoka is dat de hoogte van het dak van verschillende gebouwen overal gelijk is. Een ‘tweede verdieping’ is hier dan ook een voorrecht. Dit geldt zeker voor de woning die Tezuka Architects en deze plaats realiseerde. Deze woning heeft namelijk drie verdiepingen die elk een eigen uitzicht bieden op de Fuji berg.

De daken van de verschillende verdiepingen fungeren in deze woning vooral als vloer. Deze vloeren nemen een belangrijke positie in. Ze lopen van binnen door naar de binnenruimte en betrekken op deze manier de terrassen volledig bij het woonoppervlak. Een manier om leven in de natuur nadrukkelijk vorm te geven. Doordat de vloeren op bepaalde punten ver overhangen, lijken zij als het ware te zweven.

Fotograaf: FOTOTECA

Voor zowel de vloeren en daken als de gevelbekleding heeft de architect voornamelijk hout gebruikt. Dit geldt tevens voor het interieur en de meubels. Verder is de opbouw van de woning zodanig dat vanaf iedere verdieping een unieke blik is te werpen op de berg Fuji. Bedenk daarbij het zwakke geluid van stromend water dat ter plaatse te horen is en de woning is te beschouwen als een omgeving waarin de bewoners een kunnen zijn met de natuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer