Ga naar hoofdinhoud

Horecapaviljoen op voormalige vliegbasis

    Café Restaurant Soesterdal is een duurzaam horecapaviljoen dat gerealiseerd is op de voormalige vliegbasis Soesterberg. In de directe nabijheid van het Nationaal Militair Museum biedt het een weids uitzicht over de voormalige vliegbasis. Om een gebouw te realiseren dat comfortabel, gezond én energie-efficiënt is, heeft architect Vocus uit Bussum expliciet rekening gehouden met factoren als de windgesteldheid, zon-oriëntatie en materiaalkeuze.

    Het ingetogen en duurzame horecapaviljoen bestaat uit een café-restaurant met terras en is omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Het bouwwerk ligt in een ongerept natuurgebied – de erfenis van vliegbasis Soesterberg – en is in opdracht van SEMS groep ontworpen door Vocus architecten.

    Het paviljoen valt op in de uitgestrekte vlakte en verwijst in vorm en materiaalgebruik naar de hangars die vroeger rondom de vliegbasis stonden. Kenmerkend hierbij zijn de hoge glazen puien en de gevels van verduurzaamd hout die naar binnen doorlopen. Hout is eveneens aan de binnenkant toegepast waardoor het paviljoen een warme sfeer en een goede akoestiek heeft.

    Verder is maximaal rekening gehouden met de loop van de zon. Het lessenaarsdak loopt hellend in zuidelijke richting en is uitgevoerd met overstekken aan de zuid- en westzijde. Deze hebben twee functies. Ten eerste dragen ze bij aan een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast geven ze schaduw op het terras en voorkomen daarmee opwarming in de zomer.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer