Ga naar hoofdinhoud

Houten façade voor receptiegebouw Michelin

Het hoofdkantoor van Michelin is al meer dan 125 jaar gevestigd in Clermont-Ferrand op het Place des Carmes Déchaux (Frankrijk). De in totaal twintig gebouwen strekken zich uit over een terrein van vijftien hectare en waren aan vernieuwing toe. Niet alleen vanwege de leeftijd – twee van de gebouwen vervullen nog steeds hun industriële functie – maar ook om de activiteiten meer bekendheid te geven.

De architecten van Encore Heureux + Construire richtten zich dan ook op twee belangrijke doelstellingen: De site een overtuigende identiteit geven (modern en verenigd) én de site openstellen voor de stad. Dit laatste is onder meer bereikt door ontwikkeling van het grondgebied van de Place de Carmes.

De grootste uitdaging lag in het receptiegebouw. Een oud gebouw dat door de tijd regelmatig was aangepast maar nu moest worden gemoderniseerd. De architecten hebben gekozen voor een verbindende façade waarmee de essentie van het oude gebouw behouden is gebleven. Verder is een nieuwe ruimte toegevoegd door de plaatsing van grote luifels ondersteund door een houten frame.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer