Ga naar hoofdinhoud

Houten woningen verbonden door glas

3C2C is een project dat bestaat uit drie puntvormige gebouwen die met elkaar verbonden zijn via glazen loopbruggen. Team Citic ontwierp de bijzondere combinatie met uitzicht op het Rupanco meer in samenwerking met Constructores de Rupanco (Rupanco Builders). Dit is een lokale organisatie van bouwers die zich expliciet richt op een duurzame ontwikkeling en milieubeheer van het meer.

De woning heeft een minimale ecologische voetafdruk door onder meer de toegepaste PV-panelen en de mogelijkheid om huishoudelijk water te hergebruiken voor irrigatie. Daarnaast zijn de materialen bewust gekozen met het oog op duurzaamheid. Dit leidde tot het gebruik van schapenwol voor het isoleren van de muren en hout als belangrijkste bouwmateriaal.

Uitzicht op het Rupanco meer

Twee van de drie gebouwen hebben een bovenverdieping voor slaapkamers; het derde gebouw voorziet in een dubbelhoge ruimte waar de architecten de gemeenschappelijke ruimtes van het huis realiseerden. Een kathedraalplafond bekleed met geverfde houten planken geeft deze ruimte een ruimtelijk gevoel.

De vormgeving van de huizen is afgestemd op de overige gebouwen in de omgeving. Dit betekent: steil hellende zinken daken en een houten bekleding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer