Ga naar hoofdinhoud

Houtkantoor in Hamburg

Onder de naam ‘Het Timber Office’, realiseerde LH-architecten Landwehr Henke + Partner in Hamburg een kantoor waarbij gebruik is gemaakt van een hybride hout-betonconstructie. Het gebouw telt zes verdiepingen en is opgebouwd uit geprefabriceerde modules.

Het kantoor heeft een oppervlakte van circa 3.500 m² waarbinnen ruimte is voor ongeveer 250 werkplekken. Door de relatief hoge kamers (3 meter) en grote ramen van dubbel glas profiteren werknemers van veel natuurlijk daglicht.

Kenmerkend is het gebruik van geprefabriceerde elementen. Dit geldt ook voor de vliesgevelelementen waarvoor gebruik is gemaakt van groene keramische tegels.

De vloerplaten bestaan uit hout-beton composietelementen met afmetingen van circa 1,25 x 6,25 m. Deze rusten op vierkante betondelen en houten gevelsteunen van verlijmd gelamineerd hout waarmee de architect de verticale belastingen opvangt. De horizontale belastingen worden via de trappenhuiskern en de brandwanden opgenomen.

De hybride plafondconstructie heeft een overspanning van 6,25 m. Dit maakt een flexibele indeling en gebruik van de ruimte mogelijk. De elementen bestaan uit een 12 cm dikke betonlaag die ingrijpt op een 16 cm dikke laag kruislings gelamineerd hout. De onderkant blijft als designelement in het interieur zichtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer