Ga naar hoofdinhoud

Houtskelet in twee fases

Tegenover de Stille Oceaan, midden in een ecologisch gebied in Chili, ontwikkelde Augustina Coulleri een ecologisch huis. Enkele eisen van de bewoner betroffen het opwekken van energie met behulp van zonlicht en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout.

De woning in twee fasen opgebouwd. In de eerste fase werd een klein huis (32 m2) gerealiseerd als unieke ruimte met een dubbele hoogte. Hier overheen werd een loft gebouwd om het nuttige oppervlak te vergroten. Het architectonische beeld van de eerste fase was eenvoudig en duidelijk en vormde zo de basis voor de latere uitbreiding. Deze is gerealiseerd door het bestaande huis als het ware te extruderen

Zowel de eerste als de tweede fase-constructies zijn gemaakt van een houtskelet als bouwschil. Het skelet is afgesloten door een geventileerde dubbele huid van multiplex, een bitumineus membraan en grenenhouten planken. Voor de externe afwerking heeft de architect gekozen voor een houten doorlopende bekleding. Voor het interieur is gewerkt met houten tand- en groefpanelen die op muren, plafonds en vloeren zijn aangebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer