Ga naar hoofdinhoud

Huis in Hribljane

Een klein dorpje in Slovenië – Hribljane genaamd – maakt deel uit van een reeks kleine dorpjes die tussen Rakitna en Cerknica liggen. Hier overheersen de bossen en de rust. Ideaal om en huis te laten bouwen met voldoende ruimte voor een grote tuin en een tiental schapen.

De woning die architect Medprostor ontwierp, past bij de lokale schuren en valt door het uitgestrekte landschap nauwelijks op. Ondanks een oppervlak van 320 m2 en de bijzondere comabinatie van hout en glas.

De constructie van de woning is gemaakt van onbewerkt hout en ook bepaalde scheidingswanden, het plafond en veel meubels zijn van dit materiaal vervaardigd. Daarnaast heeft de architect voor de afwerking uitsluitend gekozen voor natuurlijke materialen. Zo is de vloer, die het grootste deel van de begane grond bedekt, van natuursteen en het overige deel bekleed met zacht kokostapijt.

Glas is te vinden in grote delen van de gevels waarvan sommige delen als ramen zijn uitgevoerd. De parkeerplaats is verborgen in een ruimte onder het huis. De woonruimtes bestaan uit een keuken met een grote eetkamer en een traditionele kachel die de keuken met de woonkamer verbindt. Aan de zijkant zijn privévertrekken geplaatst en bevindt zich tevens de trap naar de bovenverdieping met een logeerkamer en een kinderkamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer