Ga naar hoofdinhoud

Huis met grote houten luiken

In Wyoming (Verenigde Staten) staat in het bergachtig landschap van Jackson Hole een huis met grote houten luiken aan de voorkant. De luiken zijn te bedienen met een katrolsysteem dat binnenin het huis is geïnstalleerd.

Het Amerikaanse architectenbureau Olson Kundigontwierp het huis. De ontwerpers installeerden de luiken om de bewoners optimaal te laten profiteren van het uitzicht van de bergen. Het huis bestaat uit een rechthoekige glazen en houten module,  bovenop een stenen muur. De garage ligt op een lager niveau dan het huis. Het huis beslaat 748 vierkante meter en heeft een bijbehorend klein pension.

Aan de achterkant van het gebouw is een deel uitgesneden om een overdekte gang te creëren waar toeristen, voornamelijk skiërs, makkelijk in en uit kunnen lopen. Naast die gang bevindt zich een opslagruimte met voldoende ruimte voor de sportuitrusting. Op de begane grond van de woning is de keuken, het eet- en woongedeelte en een logeerkamer. De verdieping herbergt vier slaapkamers. Er is een bioscoop, wijnopslag en fietsenwinkel in het lagere niveau.

De plafonds, muren en vloeren bestaan uit eiken-, sparren- en walnotenhout. De houten trap die naar de verdiepingen leidt, is aan één kant bekleed met dunne metalen staven. Het vrijstaande gastenverblijf aan de achterkant van de woning is van hout en bestaat uit een woon-/slaapgedeelte, een kleine keuken en een badkamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer