Ga naar hoofdinhoud

Huis met periscoop

De omgeving waar Architectenbureau Idem het Cíclope huis realiseerde is een uitgestrekte vallei in Frankrijk. Het ontwerp is gebaseerd op de vroegere reizen van de architect naar deze omgeving en de herinneringen die hij hieraan heeft. Daarbij was hij van mening dat het huis verband moest houden met de manier van leven van de lokale bevolking.

Alle gedachtegangen, schetsen en gedichten, resulteerden in een huis dat stukken landschap als het ware ‘omlijst’. Opvallend is verder het periscoopvormige element dat in het midden van de woonkamer is geplaatst. Een element waardoor het landschap in het huis verschijnt en dat ook kan fungeren als vuurtoren voor de bezoekers.

De woning is gebouwd door lokale ambachtslieden die hierbij gebruik maakten van lokale vaardigheden met staal en lokaal geproduceerde materialen. Hiertoe behoren onder meer verkoold cipressenhout, betonblokken en beton.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer