Ga naar hoofdinhoud

Huis op de helling

In de kleine gemeente Sulzberg in Oostenrijk, heeft architect Dietrich | Untertrifaller Architekten een huis gebouwd op een steile helling. Door gebruik te maken van de materialen hout, glas en beton, kenmerkt de kubusvormige structuur zich door lichtheid en transparantie. Daarbij is de straatkant relatief gesloten, maar is het huis aan de zuidkant uitgerust met een kamerhoge beglazing die een uniek uitzicht biedt. Dit uitzicht is ook te genieten vanaf het aangrenzende terras.

De zuidkant is praktisch volledig van glas

Van trap tot dak

In en om het huis is veel hout gebruikt. Bijvoorbeeld voor de schuifbare lamellen aan de zijfronten van de beglazing aan de zuidkant. Verder is de zelfdragende trap van hout en zijn de meubels gemaakt van zilverspar. De vloer is vervaardigd van gezaagd eikenhout terwijl de slaapkamer, badkamer en sauna volledig bekleed zijn met zilverspar.

Aan de buitenzijde onderscheidt de drie verdiepingen tellende woning van Dietrich | Untertrifaller Architekten zich onder meer van een houten dak. De gevel wordt gekarakteriseerd door verticale zilversparstrips afgewisseld met de horizontale plankenbekleding van de plafondpanelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer