Ga naar hoofdinhoud

Huis van lokale zilversparren

De woning die Gautschi Lenzin Schenker Architekten realiseerde in het Zwitserse Aarau, grenst aan drie zijden aan een agrarisch gebied. Kenmerkend is de kubusachtige opbouw en de grote open ruimte die bepalend is voor het architectonisch concept.

Om te voorkomen dat de openheid van het landschap wordt beperkt heeft de architect alle mogelijke tuinafscheidingen en planten achterwege gelaten. Verder zijn de eetkamer en keuken op de zolderverdieping gesitueerd  waarmee de bewoners kunnen genieten van de veelzijdige buitenruimte met behoud van privacy. Bovendien is vanuit deze hoogste verdieping het uitzicht op het aangrenzende bos het beste.

De eetkamer is middels een open ruimte verbonden met het beneden gelegen woongedeelte. Deze kamer, evenals de kinderkamers aan de twee voorgevels van het gebouw, zijn royaal beglaasd. Een badkamer maakt de ruimte op deze verdieping compleet. Op de begane grond bevindt zich de entree van het huis en het open slaapgedeelte voor de ouders met bureau en doucheruimte. De drie verdiepingen zijn ruimtelijk met elkaar verbonden door een trap.

De woning en het timmerwerk zijn gemaakt van lijmvrije massief houtsystemen waarvoor gebruik is gemaakt van lokale zilversparren en essen. Naast de massieve kalkstenen vloer is op deze manier een prettig, biologisch hoogwaardig binnenklimaat en duurzaam bouwen gerealiseerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer