Ga naar hoofdinhoud

Huis vol verhalen

Onder de naam ‘Fat Deer Lodge’, ontwierp Cushing Terrell een woning met een oppervlakte van 2400 vierkante meter in Darby, Montana. Het ontwerp is naar eigen zeggen een ‘persoonlijke weerspiegeling van het gevoel voor stijl, levenservaringen en liefde voor het land van de huiseigenaren’. Het huis zit vol met verhalen.

Met de steile omgeving aan de achterkant van het perceel en de prachtige uitzichten rondom, zou het huis normaal gesproken een centrale plek in het landschap verdienen. Met zicht op een groot veld waar herten en elanden samenkomen . In plaats daarvan koos de familie ervoor om het veld natuurlijk en onaangeroerd te laten en de woning zo te plaatsen dat het de site niet verstoort.

De grote ramen van de woonruimtes fungeren als ‘lijsten’ waarin de berg altijd en overal is te zien. Vanaf de buitenkant gaat het huis aan de voorkant op in de boomgrens, terwijl het aan de achterkant voorzien is van ‘glazen muren’. Hiermee is een boomhutachtig gevoel gecreëerd.

Het huis geeft volgens de architect enkele knipoogjes naar een Montana-esthetiek; bijvoorbeeld door de ruwe teruggewonnen houten balken. Anderzijds is het een modern, eigentijds huis met wit eiken vloeren, hoge plafonds en een kamerhoge open haard. Bovendien is er een aparte ruimte om sport te kijken, een BBQ en een bar waar drankjes zijn uit te geven via het raam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer