Ga naar hoofdinhoud

Hunting Ranch

Aan de voet van de Kleine Karpaten ligt de Hunting Ranch. Een groep van een viertal huizen die ondergronds met elkaar verbonden zijn. Architect Search geeft aan dat het ontwerp het verlangen om een te zijn met de natuur combineert met alle luxe en comfort van een eigentijdse lodge.

De vier houten huizen grenzen aan een bos van dennen, eiken, beuken en haagbeuken en kijken uit over een open weiland en meer. In de onderliggende fundering – ingebed in de glooiende helling – omvat een groot aantal ruimtes waaronder technische ruimtes, garage voor tien auto’s, wijnkelder, beveiligingsruimten, bioscoop, wellnessruimte, fitnessruimte en een grote ontvangstruimte.

De vier hutten hebben het uiterlijk van Scandinavische houten huizen of alpine berghutten. Deze warme, houten volumes zijn aan drie zijden omgeven door veranda’s en door de architect uitgevoerd met weerbestendige daken, wanden en vloeren van natuursteen. Het lagere volume is zichtbaar als met ijzeroxide gepigmenteerde betonnen ‘plakjes’.

Zowel het exterieur als interieur is gemaakt van primaire, natuurlijke materialen: zware natuurstenen platen en blokken met gespleten of geborstelde vlakken, massief lariks- en eikenhout en bronzen en koperen details als regengoten, deurklinken en sanitair. De Zwitserse interieurontwerper Ruth Kramer hield toezicht op het interieurontwerp, met een mix van moderne en vintage designmeubels in rijke natuurlijke materialen, zoals leer, bont, hout en brons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer