Ga naar hoofdinhoud

Ingetogen houten chique in Voralberg

Het Haus Summer in het dorpje Weiler, ontworpen door architecten Markus Innauer en Sven Matt uit Bezau, volgt de fundamenten van de boerderij die er ooit stond. Ook de vorm en het materiaal verwijst naar de plaatselijke traditie.

Het huis staat namelijk aan het eind van een doodlopende weg op een berg boven het dorp. In de omgeving zijn alleen verspreid een paar boerderijen, die alle van hout gemaakt zijn. Dat Haus Summer van hout moest worden was daarom wel duidelijk, maar het gebortelde eiken en de halfronde shingles die de buitenwanden uitmaken zijn toch van een andere maatvoering, positionering en kleur dan die van de traditionele bouw.

Waar het huis de funderingen van de boerderij volgt die er gestaan heeft en die 50 jaar geleden verlaten werd, en ook in vorm de traditionele kruisbouw volgt, vallen vooral de enorm grote ronde ramen op, die in de drie kopgevels zijn aangebracht. Die scheppen een geweldige panoramakamer op de tweede verdieping van dit ook verder heel luxe en comfortabele houten huis.

Bron, met meer foto’s: Baunetz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer