Ga naar hoofdinhoud

Jeugdverkeersschool in Stuttgart

In de nieuwe jeugdverkeersschool combineert ASP Architects dynamische vormen en felle kleuren met een authentieke materiaalgebruik. Het houten gebouw met één verdieping past hierdoor bij de heterogene omgeving die zich kenmerkt door woningen, een bosgebied en diverse clubhuizen.

Op het verkeersparcours aan de noordzijde van de nieuwbouw kunnen de jonge gebruikers de verkeersregels oefenen en leren fietsen. Naast asfaltroutes zijn er gebieden met zand, grind en kasseien, evenals een spoorlijn die moet worden overgestoken.

De 45° schuine gevelbekisting van voorvergrijsd lariks onderstreept de dynamische uitstraling. Gevelnissen en een doorgang door het gebouw – deze leidt naar de parkeerplaatsen en geeft hulpdiensten toegang tot de voorziening – contrasteert felrood met de houten bouwschil.

De verkeersschool heeft een netto vloeroppervlak van 500 m² en is verdeeld in vier secties. Deze bieden onder meer een ruime entree met garderobes en zitjes, een trainingsruimte en sanitaire voorzieningen. Voor het gebouw is een aparte ruimte voor de gestationeerde politieagenten aanwezig met een kantoor, kitchenette, kleedkamers en een houten terras. Het ruimtelijk programma is aangevuld met een werkplaats, een berging, een fietsenstalling, een droogruimte voor natte kleding en een EHBO-ruimte.

Om het ‘consequent, authentiek en puur’ te houden, heeft ASP Architects voor de binnenkant gebruik gemaakt van een geïsoleerde vloerplaat van gewapend beton met een geschuurde en geoliede dekvloer van hard materiaal. Deze dient als basis voor de houtconstructie en is verder vrij van vloerbedekking. De wanden en plafonds zijn bekleed met sparrenhouten panelen met een ruimte-akoestische afwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer