Ga naar hoofdinhoud

Jonathan Livingston Seagull House

De open studio Jonathan Livingston Seagull valt onder meer op door het gebruik van verzilverd hout aan de buitenzijde. Maar ook de vormgeving van de woning is niet alledaags. Zo is het dak van het gebouw gevouwen waarmee het de indruk wekt een zeemeeuwvleugel te zijn. Aan de binnenzijde van de studio is de vouw te zien als een plooi in het plafond die de ruimte van hoek tot hoek doorkruist.

Een verhoogde plint aan de westzijde van de studio scheidt het slaapgedeelte van het woongedeelte zonder dat een fysieke afscheiding nodig is. De plint is zo gepositioneerd dat het slaapgedeelte een vrij uitzicht heeft op Matiu/Somes Island in het midden van de haven van Wellington.

Verder heeft architect Conor Dolman in het hele interieur multiplex voeringen toegepast om de ruimte comfortabel en vertrouwd te maken. De warmte van het interieur contrasteert hierdoor met de ruwe houten bekleding die werd gekozen om de hardheid van de site en de natuurlijke kwaliteiten van de omringende vegetatie aan te vullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer