Ga naar hoofdinhoud

Kaizen House rondom Johannesbroodboom

Rama Estudio ontwierp het Kaizen House in Ecuador met een minimale diepte waardoor het goed past tussen de vele Johannesbroodbomen op de betreffende locatie. De woning heeft hiermee een lengte van 24 m gekregen bij een breedte van 7,50 m.

Het huis bestaat uit twee delen die verbonden zijn door een kleine hal. Direct hiernaast staat een van de meest ontwikkelde Johannesbroodbomen die aan de woning is bevestigt en als spil fungeert. Op de benedenverdieping bevinden zich verschillende verblijfsruimtes om in te rusten of te studeren. Op de tweede verdieping realiseerde de architect de slaapkamers.

De constructie van het huis bestaat grotendeels uit gelamineerd hout en metalen verstevigingselementen. Daarbij is het opgebouwd uit sectie-elementen van 10 x 20 cm voor de hoofdstructuur, 4 x 20cm en 4 x 10cm voor de secundaire liggers en 10 x 40cm voor de zeven verstijvingselementen. Alle houten delen zijn verbonden met schroeven.

Voor de isolatie van het gebouw is gebruik gemaakt van Bahareque. Dit is een traditionele bouwtechniek uit deze omgeving waarbij houten frames worden gecombineerd met riet of bamboe en aan beide zijden bedekt met een mengsel van kalk, cement en aarde. Hierdoor ontstaan gesloten luchtkamers die zowel thermisch als akoestisch isoleren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer