Ga naar hoofdinhoud

Kinderdagverblijf met grote ramen

In de wijk Dwerkaten heeft de gemeente Lütjensee (Sleeswijk-Holstein) een nieuw kinderdagverblijf voor maximaal 95 personen laten bouwen. Jan Braker ontwierp een gebouw waarvan het kleur- en materiaalontwerp van het interieur ingetogen blijft en zich kenmerkt door houten vlakken.

Het gelijkvloerse kinderdagverblijf Bachlinge van 995 vierkante meter is als een halve cirkel vormgegeven. De aaneengesloten groepsruimten met grote glazen wanden kijken uit op het open veld- en weidelandschap; de voorraadruimten bevinden zich in het achterste deel van het gebouw dat een meer industrieel uitzicht heeft.

De constructie is opgetrokken in een houtskeletbouw met een dakschaal van kruislings gelamineerd hout. De volledige houten constructie is daarbij geprefabriceerd en later ter plaatse gemonteerd. De buitenschil van het gebouw bestaat uit een horizontaal uitgelijnde larikshouten bekleding, waarvan de lamellen ter plekke zijn voorgebogen en trapsgewijs bevestigd.

In het kader van een duurzaam gebruik heeft de architect het aluminium dak vol gelegd met PV-panelen. Verder is bovenin de centrale hal een verhoogd dakraam aangebracht voor natuurlijke lichtinval en ventilatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer