Ga naar hoofdinhoud

Kinderdagverblijf met vier schuine daken

Illerkirchberg ligt aan de oostelijke rand van Baden-Württemberg (Duitsland) en telt bijna 5.000 inwoners. Met een toenemende vraag naar kinderdagverblijven, wees de gemeente een oud kermisterrein naast het gemeentehuis aan als geschikte bouwplaats.

Het ontwerp werd gegund aan härtner ito architekten uit Stuttgart. Deze koos voor houtskeletbouw en vier zadeldaken waardoor van buitenaf de indruk ontstaat dat het om een rij huizen gaat. De gevel is aan de westzijde ingesprongen, waardoor overdekte balkons ontstaan. Deze fungeren als bufferzone tussen binnen en buiten en bieden extra schaduw. Twee grote buitentrappen van zichtbaar beton geven directe toegang tot de tuin.

Op de begane grond zijn twee groepen met kinderen onder de drie jaar ondergebracht. Voor oudere kinderen zijn er drie kamers op de bovenverdieping. Beide niveaus zijn verbonden door een open trap. Naast de kamers voor de individuele groepen kinderen zijn er ook speel-, slaap- en workshopruimtes die bedoeld zijn voor gemeenschappelijk gebruikt.

De gevel van het kinderdagverblijf is van larikshout. Een natuurlijk materiaal dat door de weersomstandigheden in de loop der jaren grijs wordt. Ook aan voor het interieur is gekozen voor hout in een lichte variant die de ruimtes warm, licht en kindvriendelijk maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer