Ga naar hoofdinhoud

Lungau Sportarena

De Lungau Arena in St. Michael biedt plaats aan drie afdelingen van de plaatselijke sportclub USK St. Michael. De moderne nieuwbouw met veel zichtbare houtconstructie is hiermee het nieuwe sporthuis voor het voetbalteam uit de 2e Regionale Liga Zuid. De drie tennisbanen hebben een dubbele functie en worden in de winter gebruikt als ijsbaan. Met vijf overdekte banen komen ook sticksporten aan hun trekken.

Naast het sportaanbod voor clubsporten biedt een multifunctionele zaal gelegenheid voor onder meer clubs of de brandweer om te oefenen. Daarnaast is deze ruimte toegankelijk voor bijvoorbeeld gezinnen en toeristen in het kader van ‘vrijetijd activiteiten’. Een openbaar toilet, zitplaatsen om uit te rusten en te ontspannen en een restaurant met zonneterras maken het aanbod compleet.

De sportarena is ontworpen door LP Architektur uit Altenmarkt en gebouwd door de houtbouwafdeling van Ehrenreich Bau uit Tamsweg. Een bijzonder project want hout in de bouw van sportfaciliteiten is geen alledaags verschijnsel. Daarbij is het in dit geval nog eens op een indrukwekkende manier toegepast. Van de functionele zaal tot de elegante dakvorm van de tribune.

Maar hout is niet alleen duurzaam. het is een waardevol materiaal dat past bij jongeren en sport. Wat de architect betreft een mooi voorbeeld van bouwen met hout in een publieke, sportieve context met een modern tintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer