Ga naar hoofdinhoud

Massief hout tussen rijtjeshuizen

Houten latten en raamstijlen bedekken de gevel van de kruislings gelamineerde vurenhouten ‘Spruce House and Studio’ in Walthamstow, Londen. Eigenaar en ontwerper architect Ao-ft gebruikte het CLT om een gebouw met twee verdiepingen te creëren tussen rijtjeshuizen in. De glazen ‘winkel’pui verwijst naar de geschiedenis toen zich op de plek van dit huis een winkel bevond.

De buitenkant van het huis is bekleed met houten latten waarmee de architect de woning wil laten passen bij het straatbeeld en de omgeving, maar ook wil laten opvallen.

Een hoge deur in de houten gevel leidt naar een entreegebied dat via een trap naar beneden loopt; hiermee komen de woon-, eet- en keukenruimte op de begane grond op hetzelfde niveau als de tuin te liggen. Hoge ramen en glazen deuren met houten kozijnen dragen bij aan een visuele en fysieke verbinding met de 12 meter diepe tuin.

Het interieur is overal bescheiden gehouden en kenmerkt zich door een natuurlijke combinatie van hout, roestvaststaal en gepolijst beton. Opvallend is de witte, lasergesneden stalen trap die afgeschermd is door een geperforeerd metalen scherm. De gegoten betonnen basis doet dienst als zitgelegenheid bij het raam en vormt de basis voor rijen kasten en toonbanken die het eet- en keukengedeelte flankeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer