Ga naar hoofdinhoud

Met respect renoveren met houten blokken

Het zijn er 30.000. Eiken blokken en blokjes die door een ambachtelijk bedrijf in de vloeren en de trappen zijn verwerkt in een appartement dat in een oude school gemaakt is. Coffey Architects haalt met dit houtgebruik de authentieke sfeer naar voren.

Het heeft er natuurlijk nooit gelegen: een vloer van eikenhout. Meest waarschijnlijk was er ooit een terazzo-achtige vloer in het schoolgebouw uit 1892 in de Londense wijk Clerkenwell. Het gebouw is al sinds 2000 in gebruik als appartementengebouw.

Bij de renovatie voor een nieuwe bewoner haalde Coffey Architects veel van de historische detalis terug. Zo bleek er achter beplating een lambrizering van eenvoudige gele metselstenen te zitten. Naar idee van de architecten is er echter niet historiserend gerenoveerd, maar is er met allerlei houten materialiseringen een verbinding tussen natuurlijkheid, ambachtelijkheid en historie gelegd.

Zoals in de luxe ‘blokjesvloer’, subtiele houten lamellen voor de ramen, een houten trap, betimmering van oude en nieuwe wanden en schuifdeuren in Japanse stijl voor de Master bedroom.

Meer info en foto’s zijn te vinden op Dezeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer