Ga naar hoofdinhoud

Modern gebouw voor alle generaties

Van het eerste idee tot de realisatie zijn vijf jaar verstreken en de gemeente heeft soms hevig gediscussieerd over de details. Maar het resultaat mag er zijn: aan de rand van het Duitse Kranzberg zijn twee moderne gebouwen van drie bouwlagen gerealiseerd met in totaal 21 appartementen.

De appartementen maken onderdeel uit van sociale woningbouw en zijn aangevuld met een gemeenschapshuis. Ondanks de drie verdiepingen ogen de appartementen licht en vriendelijk door de houtconstructie. Het middelpunt aan de straatkant is een klein gemeenschapshuis voor feesten en evenementen.

De appartementen zijn bestemd voor zowel senioren als gezinnen en jongeren die al in Kranzberg wonen, werken of willen verhuizen in de buurt van kinderen of ouders die hier wonen. Andere geadresseerden zijn medewerkers van de gemeente. Vier appartementen blijven voorlopig leegstaan, omdat er in Kranzberg een grote behoefte is aan onderwijzers en kinderbegeleiders.

De consequente uitvoering in houtbouw staat garant voor een hoge woon- en leefkwaliteit. Een bijzonder accent in deze is bovendien de arcade voor de appartementen die wordt gestructureerd door verticale houten stroken. Architect Johannes Dantele noemt de houten constructie van het woongebouw duurzaam en toekomstgericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer