Ga naar hoofdinhoud

Modulaire woningen van ‘Kineki’

Kineki is een gepatenteerde ‘lifestyle’-constructiemethode die natuurlijke elementen integreert en zich richt op modulariteit, hernieuwbare elementen en duurzame materialen. Precies deze methode is gebruikt voor diverse prototypes die architect Julio Amezcua in Mexico realiseerde waarbij veelvuldig gebruik is gemaakt van hout. Het totaal heeft een oppervlakte van 740 m2.

Alle woningen bestaan uit kubussen met houten ribben van elk 3,6 meter. Iedere module – of dit nu voor de keuken, badkamer, slaapkamer of woonkamer is – past dus naadloos op een volgende. Hiermee heeft de architect een praktisch oneindige flexibiliteit om iedere configuratie te bouwen tegen het beschikbare budget. Het bouwt bovendien sneller en goedkoper.

Het Pablo House is een prototype met een oppervlakte van 200 m2 en is gebouwd in zes maanden. Er zijn tien modules gebruikt voor overdekte terrassen, zeven voor het woongedeelte en vier voor de slaapkamers. Daarnaast drie voor de badkamers, twee voor de keuken en twee als open ruimte.

Het Julio House-prototype is met 52 m2 aanzienlijk kleiner en opgebouwd uit een selectie van acht modules op twee niveaus. Op de begane grond is er een keukenmodule, een woonkamer, een badkamer en een slaapkamer. Op de bovenverdieping bevinden zich modules met twee slaapkamers, een badkamer en een lege module die de kamer een dubbele hoogte geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer