Ga naar hoofdinhoud

Noren op weg naar recordgebouw in kruislaaghout

Er waren al drie forse torens voor studentenwoningen van hout, nu breidt de universiteit van Trondheim het gebied nog verder uit met gebouwen van kruislaaghout. Het wordt de wijk waar het meeste kruislaaghout van Europa is ingezet.

Met de bouw van een kleuterschool, faciliteitsgebouwen en verdere studentenwoningen op het Moholt-terrein van de universiteit van de Noorse stad Trondheim, een toevoeging aan de woningen die in 2016 ook al door MDH Architekter gerealiseerd werden, is er 6300 kubieke meter kruislaaghout ingezet, wat volgens Architecture Norway een record is.

Die website wijdt een longread aan de razendsnelle ontwikkelingen rond bouwen met hout in het Scandinavische land. In 2013 werd het eerste houten woongebouw voor studenten gebouwd, tegenwoordig leeft meer dan 80 procent van de Noorse studenten in gebouwen van kruislaaghout. Veranderde regelgeving, politieke wil en een slimme uitwisseling van kennis en expertise, vroeg in de 21ste eeuw hebben aan deze pijlsnelle ontwikkeling bijgedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer